Zoek je een vloerenspecialist in Alkmaar?

Wij brengen u snel in contact met een vloerenspecialist die werkzaam is in Alkmaar

Houten vloeren in Alkmaar

Een houten vloer krijg je in allerlei soorten en maten. Het voornaamste onderscheid is tussen massief houten planken en samengestelde houten vloeren. Het verschil is simpel. Massief houten planken zijn gesneden uit één stuk hout. Samengestelde planken bevatten vaak meerdere lagen, die uit verschillende houtsoorten kunnen bestaan. Elk van deze vloertypes heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het eindresultaat is, bij een goede vloerspecialist, echter lastig van elkaar te onderscheiden.

Houten vloeren: voor- en nadelen

Al sinds mensenheugenis wordt hout gebruikt als bouwmateriaal. Rond het jaar 1900 was Europa vrijwel compleet ontbost om aan de vraag naar hout te voldoen. Mensen gebruikten het als stookmiddel en bouwmateriaal. Dat is ook niet heel verwonderlijk. Hout is makkelijk te bewerken en gaat vaak lang mee. In oude herenhuizen en kastelen liggen vaak nog steeds vloeren van honderden jaren oud. Ook tegenwoordig is hout nog een geliefd materiaal voor het maken van meubilair en het leggen van vloeren.

Maar waar moet je als koper rekening mee houden? Massief houten vloeren hebben als voordeel dat ze bijzonder lang mee gaan. Dit vloertype verleent bovendien een prettige sfeer aan uw woonkamer met zijn natuurlijke voorkomen. Het nadeel is dat massief houten vloer vatbaar zijn voor temperatuurschommelingen. Bij hoge temperaturen of een hoge luchtvochtigheid kan de vloer gaan uitzetten en bij droogte zal hij omgekeerd weer gaan krimpen. Dit is een nadeel van alle houtsoorten, zoals u bij een slecht sluitende schuurdeur vast weleens hebt gezien. Samengestelde planken hebben echter minder last van temperatuurschommelingen.

Houten vloeren: soorten

Wat betreft soorten kun je bij houten vloeren je geluk niet op. In Nederland zijn er alleen al tientallen landelijke houtsoorten die je voor een vloer kunt gebruiken. Denk hierbij aan het traditionele eiken- en dennenhout, maar ook aan appelhout, kersenhout en kastanjehout. Kastanjehout heeft als nadeel dat het wat kan gaan trekken, maar is daarentegen wel goed bestand tegen houtrot. Voor vochtigere plekken, zoals keukens en serres is het daardoor goed te gebruiken. In Alkmaar kan de door ons aangedragen professional u adviseren over het beste materiaal. Wij leveren altijd advies op maat en kijken goed naar uw persoonlijke omstandigheden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze vloerspecialisten. We kijken altijd uit naar een nieuw project.

Service

Ons Servicecenter in Groningen staat dagelijks voor u klaar met advies en het vinden van de juiste vakmensen. Kosteloos en geheel vrijblijvend. Ook in het weekend!

We zijn op werkdagen bereikbaar van 8:30 tot 17:00, op zaterdag van 9:00 tot 17:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00 uur.

Matchmaker

Op basis van uw hulpvraag koppelen we u aan de juiste vakmensen in uw regio. Wij adviseren en informeren en brengen u in contact met de meest geschikte specialist. U maakt daarna zelf verdere afspraken met de vakman voor het uitvoeren van uw klus.

Werkgebied

De door ons geselecteerde vakmensen zijn werkzaam in Alkmaar en in de regio. Dit betekent niet per sé dat ze gevestigd zijn in die plaats.

Informeer vooraf bij de specialist over eventuele voorrijkosten. U maakt op voorhand geen kosten!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Over Allfree

Deze website wordt u aangeboden door Allfree BV. Wij brengen u op eenvoudige wijze in contact met vakmensen die paraat staan met specialistische dienstverlening in heel Nederland. De informatie op deze website is generiek en informeert over mogelijke oplossingen. Wij doen ons uiterste best de informatie correct en up to date aan te bieden. Mocht u toch fouten tegenkomen, verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons door te geven via de contactgegevens onderaan de pagina.

Werkgebied

Allfree heeft een landelijk netwerk van professionals in vele beroepsgroepen. Onze Servicecenter medewerkers brengen u in contact met de dichtstbijzijnde beschikbare professional die uw klus kan uitvoeren. Zo voorkomt u onnodig zoeken. U maakt zelf de afspraak. Ook voor een vakman die werkzaam is in Alkmaar bent u bij ons aan het juiste adres!

Hoofdvestiging

Allfree BV
Nieuwe Boteringestraat 28
9712 PM Groningen
Telefoon 0800-2553733
[email protected]
www.allfree.nl
KVK 02068857
BTW NL811243606