TB Parket: uw vloerspecialist in Alkmaar

Merbau vloeren

Bij het horen van de naam ‘’merbau’’ zullen veel Nederlanders hun schouders ophalen. Merbau is echter een veelgebruikte vorm van tropisch hardhout. Het groeigebied van deze boom bevindt zich voornamelijk in Zuidoost-Azië, met meer recente aanplant in landen als Madagaskar. De merbau zelf is een indrukwekkende verschijning, met hoogtes van tot wel 40 – 50 meter. De lange, cilindrische stam zal zelfs in de dichte begroeiing van een tropisch bos opvallen en de merbau wordt al langer naar het buitenland geëxporteerd. De kleur van vers merbau-hout is doorgaans geel tot oranjebruin, met eventuele verkleuringen richting bruin of donkerbruin. Deze kleurverschillen zijn niet ongewoon in de merbau en vormen ook onderdeel van zijn uitstraling. In een lichte ruimte kunnen deze kleurverschillen na verloop van tijd echter verdwijnen. Zoals de meeste kwalitatieve hardhoutsoorten blijft merbau zich ook na de kap door ontwikkelen.

Merbau: voor- en nadelen

In Alkmaar kan TB Parket u adviseren over het gebruik van merbau in uw woning. Enkele voordelen van deze houtsoorten zijn de:
– Langzame droogtijd, waardoor het hout niet veel vervormt.
– De bewerkbaarheid
– Brede toepassingsmogelijkheid
– Duurzaamheid, mits bewaard in een droge omgeving.

Tropisch hardhout is de laatste jaren vaak negatief in het nieuws geweest. In veel landen in Zuidoost-Azië worden gebieden op grote schaal ontbost om aan de vraag naar tropisch hardhout te voldoen. De laatste jaren valt er echter verbetering op dit gebied te zien. Geïmporteerde merbau moet tegenwoordig een FSC-certificaat om te bewijzen dat het verantwoord is gekapt. Op deze manier weet de koper dat hij niet bijdraagt aan ecologische problemen in Zuidoost-Azië. Een nadeel hiervan is dat Merbauhout wel duurder is geworden. Door zijn duurzaamheid en lange levensduur wordt deze investering echter altijd terugverdiend. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? In Alkmaar is TB Parket u graag van dienst!

Waarom TB Parket

  • Specialist in houten vloeren!
  • Jaren ervaring!
  • Altijd op korte termijn geholpen!

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

  • Vloeronderhoud
  • Leggen van houten vloeren
  • Leggen van parketvloeren
  • Vloeradvies
  • Vloerrenovatie

Werkgebied

Alkmaar, Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Zaandam, Hoorn, Diemen, Lijnden, Oudekerk a/d Amstel, Duivendrecht, Zwanenburg en omstreken.

Hoofdvestiging